Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Tupperware imperiet slår tilbake

Tupperware imperiet slår tilbake

Som sikkert de fleste har notert seg har vi i den siste tiden vært i dialog med Zacco Norway i forbindelse med at Dart Industries har krevd at denne siden nok en gang skal endre navn. Men hvem er egentlig Zacco og hvor står Tupperware som produkt i denne saken…

Først og fremst så er det viktig å huske at denne striden ikke dreier seg om Tupperware som produkt, men som varemerke. Det er ingen i denne saken som betviler kvaliteten på Tupperware som produkt, men det har altså oppstått noen uenigheter omkring hvem og hvordan denne informasjonen kan formidles.

Nå skal det være sakt at vi heller ikke har blitt nektet å skrive om hvor fantastisk Tupperware er, men Zacco Norway mener likefullt at vi utnytter varemerket «Tupperware» kommersielt. I en slik påstand ligger det en oppfattning av at vi da altså misbruker navnet, og har altså ingenting med at vi skriver om produktet i seg selv.

Dette er litt forvirrende sånn for de fleste, og dersom vi til eksempel da utga oss for å være «Tupperwares» offisielle side eller solgte et annet produkt som utga seg for å være Tupperware så ville vi selfølgelig misbruke merkevarenavnet.

Norsk TWforum selger pr. i dag ingen produkter, men henviser alle som ønsker å kjøpe noe eller har andre vare-relaterte spørsmål til en autorisert Tupperware konsulent. Vi er altså en formidler og ikke en selger og ønsker primært å kun publisere informasjon og være en møteplass for alle med felles interesser.

Zacco er Skandinavias ledende konsulentselskap innenfor immaterielle rettigheter. Zacco bistår Skandinaviske og utenlandske kunder med teknisk, juridisk og strategisk rådgivning fra unnfangelsen av en idé til lansering av ferdig produkt eller tjeneste, samt i forbindelse med konflikter og rettssaker. Zacco har pr. i dag totalt 9 kontorer: ett i USA og Nederland, to i Norge og Danmark og tre i Sverige.

Zacco NorwayZacco Norway er faktisk et patenteringsbyrå med meget lange tradisjoner i Norge og het tidligere Bryns Patentkontor. Selskapet gikk i 2000 under navnet Bryns Zacco AS, men fikk i 2002 navnet Zacco Norway AS.

Alfred Jørgen Bryn, som ble født i Trondheim den 29. mai 1862 fikk i 1887 en stilling som ingeniør ved ”Schønheyders patentkontor” i Kristiania. Etter noen måneder døde plutselig firmaets innehaver, og Bryn overtok ansvaret for den lille bedriften, som nå fikk navnet Bryns Patentkontor.

I 1910 tok Bryn initiativ til å opprette bransjeforeningen Norsk Forening for Industriell Rettsbeskyttelse, som var forløperen til Norske Patentingeniørers Forening. Bryn skrev også flere bøker og artikler for patentingeniører, oppfinnere og jurister om hvordan man praktiserte patentloven og ble derfor ikke helt uten grunn omtalt som “Patentlovens far”.

Bryns Patentkontor var det største patentkontoret i Norge og hadde mange ledende industribedrifter som oppdragsgivere. Bryns eldste sønn, Alf B. Bryn, gikk inn i firmaet 1912. Sønnen Alf røk uklar med faren og startet sitt eget firma i 1927 og da ble den nest eldste sønnen, Harald Bryn (1898–1962) ansatt. Tom Bryn som var den yngste sønnen ble også en del av patenteringsbransjen og disse tre sønnene drev da hvert sitt patentkontor. Familien Bryn har altså satt sitt preg på patentbransjen gjennom en 100-årsperiode.

Zacco AS er delt opp i forskjellige selskaper og består i dag av Zacco Denmark AS, Zacco Norway AS, Zacco Sweden AS og Ipendo AB som de kontrolerer med sine 51%.

Zacco AS organisasjonskart

Zacco AS omsetter samlet for omlag en halv milliard, og har totalt sett omlag 275 ansatte.

Så om det skulle være noen tvil så er Zacco Norway et relativt tradisjonsrikt foretak med over 120 års tradisjon innen bransjen. Dart Industries som på sin side engasjerte Zacco i første omgang er jo en kjempe i seg selv, så når det kommer til våre uenigheter er dette å regne som en kamp mellom David og Goliat.

Norsk TWforum forsvarer seg altså nå mot «imperiets dødstjerne» og manøvrerer seg nå mellom alle paragrafer som blir avfyrt mot oss. Zacco som nå er Dart imperiets dødsstjerne og bøddel i kampen om det frie ord lar seg nok ikke stoppe så lett, så måtte kraften være med oss i kampen videre…

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening