Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Hvem eier Tupperware navnet

Tupperware som merkevare

Tupperware navnet eies av et selskap som heter Dart Industries og her tenkte jeg det var fint med en gjennomgang. For det var med stor overraskelse jeg oppdaget at flere konsulenter med flere års erfaring ikke engang visste hvem dette var…

Dart Industries er et datterselskap av Tupperware Brands Corporation som siden 1962 har eid rettighetene til merkevarenavnet «tupper». Dart Industries eier også varemerket «Tupperware» og har rettighetene for en rekke patenter.

Dart Industries ble grunnlagt av Justin Whitlock Dart som etter å ha giftet seg med Ruth Walgreen fikk en lederstilling i svigerfars (Charlses) apotekkjede som het «Walgreen«. Her introduserte han en rekke nye salgteknikker innen bransjen som til eksempel å sette skranken bakerst i butikken slik at kundene kunne gå forbi produktene i butikken.

Dart skilte seg fra sin første kone, Ruth Walgreen, og forlot Walgreen selskapet like etter. Men Dart ønsket å fortsette sin karriære innen apoteknæringen og i 1943 fikk Dart kontroll på det Boston-baserte «United Drug Company». Denne apotekkjeden fikk etter kort tid kun navnet «Rexall«.

Earl Tupper (Tupperwares grunnlegger) solgte hele Tupperware selskapet til Rexall for 16 millioner dollar i 1958 etter å ha falt ut med Brownie Wise som også da fikk sparken. Earl Tupper skilte seg fra sin kone, gav opp sitt amerikanske statsborgerskap for å slippe å betale skatt og kjøpte seg en øy i Sentral-Amerika hvor han også bodde til han døde i 1984. Året etter Earl Tupper døde gikk patentene på Tupperware ut.

I 1978, altså etter 35 år etter solgte Dart sine eierandel i Rexall. Og i løpet av disse årene hadde Dart aksjer i selskaper som Avon, West Bend Housewares, Duracell, Ralph Wilson Plastics, Archer Glass og Hobart. Konsernet ble samlet til et konglomerat (les: et konsern med virksomheter innen en rekke ulike sektorer) som het Dart Industries i 1969.

Dart Industries fusjonerte med» Kraft Foods» i 1980, og het da » Dart & Kraft».  Selskapene ble så «skilt» i 1986, hvor da Premark International beholder Duracell sammen med «Kraft» som igjen ble skilt ut i 1988

Justin Whitlock Dart døde 76 år gammel 26 januar 1984 og er mest kjent som vidundergutten innen apotekvirksomheten.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening