Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Tupperware striden fortsetter

Tupperware kampen fortsetter

Vi annonserte her for et par dager siden at vi endelig hadde fått siden vår godkjent siden vi hadde etterfulgt de endringer som var fremmet av Dart Industries gjennom advokat selskapet Zacco Norway. Nå viser det seg dog at man i slike saker åpenbart ikke skal være for snar med å konkludere med noe som helst…
Vi mottok nemlig en ny henvendelse fra Zacco Norway som mente at vi på tross av at vi da altså hadde byttet både domenenavn og navn på siden slik de ønsket fortsatt var i strid med deres rettigheter for varemerket.

De skriver følgende i sitt brev:

[…] For det første er det nye navnet «TWforum» fortsatt forvekselbart med det registrerte og beskyttede varemerket TUPPERWARE og således i strid med varemerkelovens § 4, jf. §6. TW oppfattes som en vanlig forkortelse for Tupperware, se blandt annet http://acronyms.thefreedictionary.com/TW. Logoen er dessuten videreført i den samme rosa fargen som er veldkjent for Tupperware. Faren for at brukeren av siden vil tro at siden har en komersiell tilknytning til Tupperware / Dart Industries e således fortsatt til stede.

Når det gelder domenet, vil de samme reglene gjelde for dette som for kjennetegnsbruken. Domenet slik det er i dag innebærer en varemerkekrenkelse basert på at TW er en alminnelig forkortelse av TUPPERWARE. Dessuten er det gamle domenet www.tupperforum.no fortsatt i bruk. […]

Slik vi skrev tidligere så oppfatter vi ikke dette nettstedet som en komersiell aktør, men kun en ressursside hvor vi formidler informasjon om relevante ting innen Tupperware. Vi kan akseptere at dette punktet ikke er relevant innenfor den eksakte jus, men å påstå at navnet «TWforum» er til å forveksle med navnet «Tupperware» er å dra komedien i overkant langt.

Når vi endelig forsto at innholdet ikke var relevant så innrettet vi oss umiddelbart etter kravene fra Dart Industries, og advokatfirmaet Zacco Norway gjorde i den forbindelse en god jobb med å forklare problemet på en ryddig og profesjonell måte. I denne siste saken må jeg si jeg e både sjokkert og skuffet over at de begrunner et krav med utenlandske referanser som ikke er relevant for Norsk rett, men mest fordi de også bryter med kildens regelverk for bruk av informasjonen.

For i «Terms of use» og «Disclaimer» på nettstedet thefreedictionary.com som Zacco da benytter som referanse for å begrunne sin påstand står det følgende:

[…] By printing, downloading, or using the content on this website (the «Content») you agree to our full terms. All Content on TheFreeDictionary.com is for informational purposes only. The Content should not be considered complete, up-to-date, and it is not intended to be used in place of a visit, consultation, or advice of a legal, medical, financial, or any other professional. […]

Nettstedet er nemlig en gratistjeneste hvor hvem som helst kan sende inn siden forslag til hva «TW» også kan bety eller være en forkortelse for, og pr i dag så er det 75 andre ting noen mente «TW» var en forkortelse for.

Zacco Norway påpeker videre at det gamle domenet www.tupperforum fortsatt er i bruk, og her må jeg bare si at jeg personlig kanskje ikke helt har kjønt ha «i bruk» betyr. Er det slik at i bruk betyr at man fortsatt eier den så er vi nok skyldig i dette, men det er jo så vidt meg bekjent ingen aktiv nettside på dette gamle domenet og kan ikke skjønne hvordan dette domenet kan være i bruk når det ikke er noe der.

Lik Logo?

Dette er et illustrasjonsbilde av original Tupperware logo og vår logo

Zacco Norway påpeker videre i sitt brev at nåværende logo på forumet er lik Tupperware logoen og viser da til at dette er i strid med god forretningsskikk som rammes under markedsføringsloven §1. De skriver at det finnes mange muligheter for utforming av et navn og logo, men når man velger å legge seg svært tett opp til andre næringsdrivendes navn og utforming blir dette i stris med god forretningsskikk.

Dette er jeg i grunnen enig i om det var snakk om en tjeneste som leverte et konkurrerende produkt eller solgte noe varer som kanskje ville forsøke å utgi seg for å være noe annet, men i dette tilfellet hvor vi kun formidler informasjon kan dette umulig være en relevant sak. Som «illustrasjon» så er det faktisk slik at dersom jeg snakker om Mercedes biler, må jeg faktisk bruke det ordet.

eksempel
Vår logo forøvrig ikke lik font (bokstavtype), det er ikke i nærheten av samme ordet, har også helt annerledes farger, og kan ikke på noen som helst måte om man brukte all sin fantasi kunne minne om eller ligne på den originale Tupperware logoen.

At bruk av «samme» farge kan lede «brukerne» til å tro at det er en kommersiell tilknytning til Tupperware er et hån av våre «brukeres» intelligens.

Likevel mener altså Zacco Norway at det er relevant å true med å føre saken inn for Næringslivets konkurranseutvalg (NKU) og vedlegger en sak som de mener er paralell og da sammenlignbar.

De henviser til en sak hvor en bar da har benyttet seg av en logo sin har vært svært lik varemerket til Harley Davidson (se bilde) og når jeg ser på den saken som er vedlagt så skjønner jeg jo beslutningen til NKU. Jeg kan derimot ikke forstå hvordan Zacco Norway kan finne likheten med denne saken og vår.

Som om ikke ovennevnte var ille nok så mener Zacco Norway at brukerne på dette forumet ikke kan beskrive forumet med de ordene dere selv ønsker. De bruker så en artikkel som vi har skrevet som begrunnelse for sin påstand om at «TW» er en normalt forkortelse for Tupperware på folkemunnet.

I den aktuelle artikkelen skrev Hans E. følgende: «man ikke trenger å ha så ekstremt stor fantasi for å skjønne hva «TW» en forkortelse for». Disse ordene mener altså Zacco Norway beviser at vi ønsker å utnytte merkevarenavnet.

Nå var dette mer ment som en forklaring fra vår side og viser egentlig bare til vår disclaimer i denne forbindelse og redigerer mer enn gjerne om det i ettertid skulle vise seg at dette var noe klønete formulert.

Poenget er jo at hvis vi skulle ha et entusiastforum for Coca-Cola ville det være naturlig å kalle dette for CCforum, for alle ville jo skjønne hva dette var for noe, men vi går jo ikke rundt å kaller Coca-Cola for CC av den grunn.

Zacco Norway har i sakens anledning gitt oss en frist til 01.juni med å legge ned siden dersom vi ikke skal risikere rettslige tiltak som til eksempel en klage til NKU elller lignende.

De krever følgende:

 • Endre navn på forumet til noe som ikke kan forveksles med Tupper / Tupperware.
 • Endre farge til noe som ikke skaper assosiasjoner till Tupperware
 • Fjerne alle henvisninger til den tidligere bruken av Tupper / Tupperware i tekst og bildebruk som til eksempel i nyheten hvor vi skrev «Nytt navn på Tupperware forumet«
 • Overføre domenet www.tupperforum.no og www.twforum.no til Dart Industries uten vederlag.

legg merke til at Dart Industries og Zacco Norway forsøker å tvinge oss til å endre redaksjonelle nyheter. De mener altså at vi ikke kan skrive noe om produktet i våre artikler da dette da i følge dem er i strid med varemerkeloven.

Fra vårt ståsted ligner dette mer på et forsøk på å tilrøve seg en nettside hvor de håper at vi skal legge oss på ryggen og be om nåde umiddelbart.
Vi mener at vi på prinsipielt grunnlag ikke kan akseptere at et amerikansk selskap skal bestemme hva vi skal skrive, snakke om og eller være interessert i og da samles om.

Av denne grunn og på grunn av at påstandene til Zacco Norway er helt grunnløse vil vi ikke innfri deres ønske om å legge ned denne portalen.

Dette er kun et samlingssted for de med interesse for Tupperware, og siden vi nå har endret domenenavn og navn på siden i henhold til varemerkeloven og tidligere krav så bør nesten Zacco Norway anse den saken som avsluttet. D

De burde ikke leke advokater fordi de ikke har bedre ting å ta seg til rett og slett.

Fortell oss gjerne hva du mener om denne saken under.

NOTAT: Filvedlegget i denne saken er fjernet etter ønske fra saksbehandler. Vi fikk en hyggelig forespøsel, og det var ingen krav knyttet til dette.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Kommentarer

En kommentar til “Tupperware striden fortsetter”
 1. Tomas sier:

  Jeg fatter ikke hvordan de ser likheter mellom de to logoene. Har de glemt colabunnene hjemme? Dersom du mener dette er plagiat, så må du heller stevne øyenlegen din. Har du fått Ivar Medås sine øyne? Helt Ærlig, hva er likt her? Ingen verdens ting!

  Har tupperware også retten til forkortelsen TW? Hva med Total Weight? Terawatt time (måleenhet)? Time Warner? Kina som bruker Tw som nasjonalt toppnivå domene (Taiwan), Taylor Wimpey, trans world airlines, listen er lang. Noe som gjør dette her så sinnsykt sinnsykt dumt. Man må jo bare spørre seg, er dette mulig? er det en forsinket 1 april spøk.

  Det er jo for f…. ingen som sier at de skal på tw selskap. Man sier heller ikke w rett ut, man utaler jo den som enkel v. eks bmw. Å det var en utrolig fin tedobbeltvekanne du hadde der….. Dersom kona sier at hun skal i tv selskap. Da vil jeg (og alle andre) tro at man skal i selskap for å kikke på tv, ikke at hun skal kjase og svi bort tusener på plastikk. Fokortelsen «tupper» kan jeg gå med på. Men ikke tw. Hva med CC, ingen som sier, gi meg en CC Light. Ingen i verden som bruker det uttrykket. Samme med Tupperware og Tw.

  Nå ror du kjære advokat. La meg gi deg ett tips; når du skal ut å ro, spesielt i dette tilfellet, så ikke glem svømmevesten. Helly Hansen, eller HH vest er tingen. Nå skal jeg snart ta btf hjem. Eller kanskje det blir peg til krs apt. Så nå må jeg avslutte.

Diskuter eller gi din mening