Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Ostesuppens hemligheter

Ostesuppens hemligheter

Når man får besøk eller skal på tur er det flott å ha noe enkelt å lage slik at også kokken får litt fri. Det enkleste kan som regel være det vanskeligste og som regel kommer spørsmålet rett før middagen burde vært ferdig. Her finner du en god løsning, og som selvfølgelig er kjekk å notere seg slik du har ingredienslisten klar neste gang du er i butikken…
Hva skal vi ha til middag?
Denne retten er som nevnt flott når du får gjester,  men da anbefaler jeg å lage ett godt brød som tilbehør. Og selv om dette er en suppe som lages fort er det en sunn suppe med sunne ingredienser.

Du trenger en Mikrobølgeovn som yter Ca 750 watt eller mer.

Ingrediensene du trenger er:
Ingredienser til ostesuppe

 • 400 g Kjøttdeig
  – Her kan du variere med kyllingkjøttdeig eller ulike fiskesorter.
 • 2 løk
 • 1 buljongterning.
  – Dette velger du etter hva slags kjøtt du bruker, kjøtt, høns eller fiskebuljong.
 • 1 liter vann
 • 2 purreløk
 • 1 paprika
 • 1 pk naturell ost
 • 2 pk krydderostKrydder:
 • Her velger du selv mellom basilikum, persille, timian, oregano.
 • Tørr eller frisk, av tørket basilikum bruker jeg 1 ts.

Denne oppskriften er tilpasset Tupperware Ultra Plus 3 liter, men dersom du ønsker dobbel porsjon kan du benytte Tupperware Ultra Plus 5 liter.

Forberedelser.
Del opp kjøttdeigen i litt mindre biter og sett den i mikroen.

Mens kjøttdeigen koser seg i mikrobølgeovnen (ca. 3-5 min.)  så kan man hakke løken i små biter med til eksempel Tupperware Quick Chef.  Med Quick Chef kan man enkelt hakke all løken som trengs til denne porsjonen.

Et tips som er greit å notere seg i denne forbindelse er at det er lurt å skylle Quick Chef i kalt vann før og etter at du hakker løk, da unngår du nemlig at det setter seg løklukt i redskapene.

Bland så den hakkede løken  sammen med kjøttdeigen og sett Ultra Plus nok en gang inn i mikroen (ca. 3-5 min.) mens du forbereder neste ingediens.

Ta nå 1 liter varmt vann og rør ut buljongen i dette først, og hell  så buljongvannet i Ultra Pluss og bland dette godt før du for tredje gang setter det hele i mikrobølgeovnen (ca. 3-5 min.) mens du går over på neste oppgave.

PurreløkTa nå purreløken og hakk dette i små biter, da enten med kniv eller min favoritt  Quick Chef.

De fleste av oss liker ikke sand i suppen, så det et tips er å først snitte purren på langs og skylle den. Det kan nemlig ofte være  sand eller rusk mellom bladene/lagene på purren.

Bland så den ferdig hakkede purren sammen med resten og sett Ultra Plus gryten nok en gang inn i mikroen hvor du nå bare lar den koke til du kan se at suppen er skikkelig varm eller sånn ca. 10-15 minutter til sammen totalt inkludert de foregående rundene.

Ta i mellomtiden paprikaen og hakk denne opp i Tupperware Quick Chef og tilsett denne og til slutt også krydderet du har valgt i suppen. Nå tar du også osten og rører denne ut i suppen. Varm gjerne litt til om nødvendig.

Serveres med rundstykker elle brød som tilbehør.
Lykke til.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening