Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Tupperware i godt lag

Tupperware i godt lag Når jeg var liten laget min mor en rett vi senere bare kalte for «Bestemors potetlag». Hvilket navn retten egentlig har eller om den har noe navn i det hele tatt er et mysterium, men det forandrer ikke det faktum at det er like godt som enkelt å tilberede. Så ønsker du noe nytt og spennende til din husholdning bør du følge nøye med nå…

Min mor lærte kunsten av sin mor, og den gangen benyttet man ildfast form til formålet. Dette resulterte selvfølgelig i at potetene og øvrig fyll brant seg fast i kanten og var tilnærmet umulig å få rent.

Tupperware Ultra Pluss gryte er en enkel og genial løsning til det moderne kjøkken.

012-1Ultra Plus kan selvfølgelig benyttes i mange sammenhenger og er meget enkel å rengjøre etter bruk. Jeg anbefaler derfor denne når du skal lage «Bestemors potetlag».

Utstyr som anbefales:

 1. Ultra Pluss gryte 5 liter (1533)
 2. Bake-to-Basics Rivjern (583)
 3. Mini quick chef (1405)
 4. Vippeskål 3 eller 5 liter (550)
 5. Kokkekniv (1434)
 6. Slikkepott (564)

014-1Ingredienser:

 1. Skrelte poteter ca 200 – 300 gr pr. person.
 2. Kjøttdeig ca 125 gr pr. person
 3. Smørklatter velg selv eller ca 20 gram pr. person
 4. 2 tsj salt
 5. 1 tsj malt pepper
 6. 5 sps hvetemel
 7. 1 dl hakket løk (valgfritt)

Så setter vi i gang
Først tar du frem Tupperware Bake-to-Basics rivjern og kutter potetene i skiver. Når det er gjort så skyller du Tupperware Ultra Pluss gryten i kaldt vann og legg noen spise skjeer smør oppi. Legg så halvparten av potetene oppi og strø litt salt og pepper over.

Når første lag er på plass skal vi legge lag nummer to som da består av kjøttdeig. Om du har dårlig tid kan du godt ta kjøttdeigen rett ut av pakken og presse den gjevnt utover for så å strø salt og pepper over.

015-1Det beste resultatet får du forøvrig om du benytter Tupperware vippeskålen og tilsetter ca. 2 dl vann pr. 500 gr. kjøttdeig og strør over litt salt og pepper. Dette rører jeg så sammen med hendene eller slikkepott mens jeg tilsetter 5 spise skjeer hvetemel og eventuelt hakket løk.

Så tilsetter vi ytterligere 1-2 dl vann slik at kjøttdeigen får en ganske bløt konsistens og heller det hele over det første laget med poteter.

Til slutt legger vi den andre halvparten med poteter over kjøttdeigen og noen flere smørklatter på toppen. Husk også salt og pepper

Sett gryten i ovnen på 230 grader i ca 1,5 time med lokket på. Det er jo veldig vanskelig å si noe nøyaktig tid da dette varierer fra ovn til ovn, men om du er i tvil så ta en skje og se på kjøttdeigen i midten. Dersom den røde fargen er borte er retten ferdig.

Om du ikke vil lage en stor porsjon så kan du også bruke Tupperware Ultra Plus 3 liter som da trenger kortere tid i ovnen. Anbefaler å sette den på rist nederst i ovnen.

Som alltid er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan lage og jeg pleier å variere litt med å legge et ekstra lag med ost på toppen (Tips: legg på osten 8-10 minutter før retten er ferdig og da med lokket av).

Bytt gjerne ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig, fiskefarse eller farsedeig av svin. Vegetarianere kan til eksempel godt benytte soyakjøtt som vil fungere like godt.

Du kan alternativt også tilsette fløte eller tomater til retten og du kan også lage fløtegratinerte poteter på samme måte.

Her har du rett og slett grunnlaget for en enkel og spennende rett som skulle falle i smak for de aller fleste…

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening