Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Fårikål på 123


Fårikål er en av de store Norske tradisjonene, og selv om sesongen er så godt som over er det greit med noen tips til etterslengerne blant oss. Det er nemlig utrolig enkelt å lage denne nydelige retten med hjelp fra Tupperware og her har vi derfor satt sammen en enkel oppskrift…

For optimalt resultat bruker vi i denne oppskriften UltraPro 3,5 liter eller UltraPlus 3 liter.

Ingredienser:

 • 1 kg kål.
 • 1 kg Lammekjøtt.
 • 5 dl vann.
 • 1 ts kvernet pepper.
 • 2 ts salt.
 • Hvetemel til å rulle kjøttet i.

Klikk for stort bilde.

Hell vannet i gryten og legg kjøttet i hvetemel slik at alle sidene får ett nokså jevnt lag. For å få hvetemel på alle siden litt raskere kan du riste bitene i en boks med hvetemel.

Kutt så kålen i biter og fjern først de tykke stilkene før du legger den i ett jevnt lag i gryten. Legg deretter oppi alt kjøttet og strø på salt og pepper før du så legger resten av kålen på toppen.

Stek så i stekeovnen på 200 grader i ca. 2 timer på nederste rille og gjerne på rist.

Godt måltid :)

Ta kontakt om du ønsker mer informasjon om produktene som er benyttet eller om du ønsker å bli satt i kontakt med en konsulent for bestilling. Du kan selvfølgelig også benytte kommentar feltet under for mer generelle spørsmål og eller tilbakemeldinger.

Artikkelfoto © Eric Gevaert @ photoxpress.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Kommentarer

2 kommentarer til “Fårikål på 123”
 1. Åse Marie Stien sier:

  Jeg fulgte oppskriften på fårikål, men det øverste laget av kål og kjøtt ble stekt i stedet for kokt. Dette er jeg ikke fornøyd med.

  • TWFORUM sier:

   Du kan ha brukt for høy temperatur,stekeovner varierer  endel på temperaturen selv om i du stiller termostaten på det du ønsker.Du kan også ha stekt litt for lenge, eller brukt litt for lite vann.Vi anbefaler deg å prøve lavere temperatur først.

Diskuter eller gi din mening