Blåbærpannekaker på 123
8.08.2012 av Selina
Arkivert under Arkiv, Oppskrifter
Blåbær er en vanlig plante i store deler av Europa, med unntak av området rundt Middelhavet. Her til lands er skogen full av dem og mange kan nesten ikke vente til tiden er inne for årets nyrørte blåbær. Kanskje vi også kan friste med noen nydelige blåbærpannekaker…
Blåbær er veldig ettertraktet til safting og sylting, og spilte i tidligere tider en viktig rolle i kostholdet. Næringsverdien var lenge anslått som moderat, men nyere forskning har avdekket at bærene er veldig rike på antioksidanter. De inneholder dessuten vitamin C og i tillegg garvestoffer, fruktsyrer, flavoner, karotin, jern og magnesium.
Bærene kan man selvfølgelig også fryse om man plukker mer enn man trenger, og man kan også benytte frosne bær i denne oppskriften. Blåbærene legges også rett på pannekaken mens den stekes.

Ingredienser:
- 3,5 dl Hvetemel
- 1 dl Lettkokte Havregryn
- 1,5 teskje bakepulver
- 1/2 teskje Natron
- 1 klype salt
- 2 egg
- 4 dl lettmelk
- 1 teskje Vaniljeessens
- 2dl blåbær
- 1,5 dl hakket mandler
- Litt fett/olje til steking.
Produkter brukt :
- Kvikk Shaker
- Mål og Miks
- Slikkepott
- TupperChef Stekepanne
Vårt eksempel gir en røre som tilsvarer 3-4 pannekaker, men du kan selvsagt øke etter behov.
Lykke til :)
Ta kontakt om du ønsker mer informasjon om produktene som er benyttet, ønsker bli satt i kontakt med en konsulent for kjøp av produkter eller ønsker å være vertinne for en demonstrasjon. Du kan selvfølgelig også benytte kommentar feltet under for mer generelle spørsmål eller tilbakemeldinger.
Artikkelfoto © dbvirago @ photoxpress.
Kanskje du også vil like disse artiklene: