Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Farlige tåteflasker forbys


EU-kommisjonens forslag om å totalforby det farlige stoffet bisfenol A (BPA) i tåteflasker ble vedtatt den 25. november. Tåteflasker som inneholder BPA blir dermed forbudt i hele EU. Mattilsynet på sin side starter nå forberedende arbeid for å innføre det samme forbudet i Norge.

EFSA, EUs mattrygghetsmyndighet hevder på sin side at det ikke på nåværende tidspunkt finnes nok data til å fastslå med sikkerhet at BPA faktisk har skadelige effekter på små barn. Deres konklusjon er at det ikke finnes grunnlag for å endre dagens grenseverdier for BPA i matkontaktmaterialer i plast.

LES OGSÅ: Er Tupperware farlig?

På grunn av denne usikkerheten i EFSA-rapporten foreslo derfor EU-kommisjonen et totalforbud av BPA i tåteflasker slik at man i alle fall var på den sikre siden. Resultatet er at man fra 1. mars 2011 ikke kan markedsføre tåteflasker som inneholder BPA, og fra 1. juni blir alt salg og import av disse produktene forbudt.

Mattilsynet vil umiddelbart starte forberedende arbeid med å innføre samme forbud i Norge.

BPA blir primært brukt i produksjonen av polykarbonat (PC), som benyttes til å lage for eksempel tåteflasker og oppbevaringsbokser. BPA er i dag regulert i EU-regelverket for matkontaktmaterialer med en migrasjonsgrense (SMG) på 0,6 mg/kg næringsmiddel.

LES OGSÅ: Advarer mot plastbokser

Les mer om beslutningen på EUs nettsider og mattilsynet her.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening