Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Vi former Indias kjøkken


Tupperware har tatt India med storm og nærmer seg målet på 100.000 kvinner mye takket være Roti og Masala boksene. Alle andre forbruker selskaper som fokuserer på framvoksende markeder i Asia har plutselig fått en nesten usannsynlig lærer, nemlig Tupperware Brands Corporation (TUP).

Tupperware imperiet utvidet til India i 1996 og har oppnådd bemerkelsesverdig suksess. Selskapet vokser med en forsterket årlig rate på rundt 30 prosent. Fra en base på null, har Tupperware på utrolige 5 år allerede rukket å bli den ledende selgeren av kjøkkenutstyr i India. Suksessen er dog i all hovedsak mye takket være økning av landets middelklasse.

Det er uansett en vekst grunnleggeren Earl Silas Tupper neppe kunne ha forestilt seg.

Tupperware Multi Masala

Tupperware Multi Masala ble utvilket spesielt for det Indiske markedet.

For å understreke noe av Tupperwares bragd på subkontinentet, kan det nevnes at indiske kvinner alltid har foretrukket å lagre rester i metallbeholdere. Tupperware måtte rett og slett overbevise millioner av hjemmeværende kvinner å snu ryggen til lange kjøkken tradisjoner, og helt fra bunnen av skape et marked for plastikk kjøkkenutstyr.        

Selskapets suksess kan faktisk brukes som et lærebok eksempel på hvordan man mest mulig effektiv kan tilpasse en forretningsmodell nye framvoksende markeder. Tupperware Brands ser ut til å ha fulgt et strategisk veikart og holdt seg tro mot sin foretnings og varemerke integritet i et nytt marked samtidig som de har holdt lave kostnader for å konkurrere med lavere lokale priser.

I stedet for å ta det for gitt at forbrukerne ville kjøpe produkter som var tilpasset behovet i andre deler av verden endret de produktserien for å imøtekomme lokale matvaner. For eksempel selger Tupperware rektangulære beholdere for brød i Europa og USA, mens det i India produseres en rund boks som er tilpasset formen på roti, det tradisjonelle indiske brødet.

For at multinasjonale selskaper skal klare å få fotfeste i store utviklingsland som India og Kina er det en balansegang. Kundene foretrekker nemlig merkevarer til bestemte produsenter så lenge kvaliteten er «god nok», og prisene er rimelige. Utfordringen er å tilpasse produktene til de lokale behov, uten å miste varemerkets integritet og særpreg. En kanskje enda større utfordring er å konkurrere mot lokale aktører som tjener penger selv med ekstremt lave priser. Tupperware løste disse problemene ved å produsere produktene ment for det indiske markedet lokalt i en supermoderne fabrikk som ligger i byen Dehradun nord i India.

Lokale kvinner i byene og på lansbygden er nøkkelen for selskapets suksess i India.

I land som India er det selvfølgelig ikke mulig å skape et solid fundament over natten, og i årene etter 1996 har Tupperware klart å holde en stø kurs selv i nedgangstider, overbevist om at landet på sikt ville bli en kassa suksess. Faktisk kunne vi registrere at India alene utgjorde 29 % av Tupperware Brands Corporations totale verdiøkning i framvoksende markeder i 2009.

        

Framvoksende markeder som India, Kina, Indonesia, Malaysia osv utgjorde totalt 54% av selskapets totale omsetning på 557 millioner dollar i årets første kvartal som er en økning på 20% fra samme kvartal i 2009. Så man kan virkelig si at Tupperware har funnet oppskriften de trenger for å flyte på den økonomiske bølgen i Asia regionen.

Erfaringene fra suksessen, slik som å være trofast mot sin kjernevirksomhet, tilpasse produksjon etter lokale kostnader, utnytte lokalt talent og være målbevisst over tid har vist andre internasjonale selskaper hvordan man skal kunne gjøre suksess i framvoksende markeder som India.

Vi andre kan bare glede oss over at Tupperware virkelig former det Indiske kjøkken.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening