Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Dansk rugbrød


Dansk rugbrød er et halvgrovt brød hvor rug utgjør 58 prosent av alt mel i brødet. Dette gir et brød med mye smak og en grovhet på 40 prosent.

Her bruker jeg en 2 liters UltraPro form som er av de nyeste innen Tupperware sin former til vanlig stekeovn.

  • 1 Pakke Regal Dansk Rugbrød, Gjær følger med.
  • 1 Stor slikkepott
  • 1 Bakebolle (UltraPro formen er på 2 liter, og jeg liker å ha bedre plass når jeg blander deig)
  • 1 Litermål.

Jeg starter med å måle opp den væsken som det står på pakken at jeg skal bruke, men tar faktisk 1 desiliter mer enn hva som annbefales. Nå rører du gjæren ut i vannet som jeg bruker å la være på omlag 40 grader når jeg bruker tørrgjær.

Så tilsetter jeg hele pakken med mel, og rører dette til en jevn blanding. Du kan alternativt tilsette mer vann i blandingen om den er for tørr og seig å blande sammen.

Et aldri så lite tips som jeg synes er smart er at jeg skyller formen i kalt vann for å lukke porene i plasten. Jeg heller også litt olje i formen som jeg smører rundt for at skorpen skal få en bedre smak.

Så heller jeg deigen i UltraPro form 2 liter og glatter med litt olje på toppen også. Når det er gjort setter man lokket på og plasserer UltraPro på et lunt sted som til eksempel i varmt vann i oppvask kummen.

Stekeovnen settes på 250 grader, men når brødet er ferdig hevet setter jeg det inn i ovnen, og jeg skrur nå ned til 220 grader. Formen plasseres på den nederste risten i ovnen og stekes i ca. 1 time. Du kan da sjekke om brødet løsner fra formen. Når brødet er ferdig stekt, skal det løsne av seg selv og greit komme ut av formen.

Avkjøl brødet på en rist, gjerne med et klede over slik at du får et nybakt stort brød med sprø skorpe hele veien rundt. Om du ikke ønsker hard skorpe, kan du avkjøle i formen med eller uten lokk.

Du kan kutte brødet i to på midten, da har du to brød.

Brødet er veldig holdbart, og kan også fryses.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening