Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Kylling i flott følge

Dette er en rett du kan bruke til selskapsmat, litt luksus i hverdagen eller lørdagskos om du vil. Det er både enkelt og rask og kan lages ferdig på forhånd og bare varmes opp igjen før gjestene kommer.

For å lage dette trenger du :

 • 350 gr kylling.
  (fersk, grillet, fra boks eller byttet ut med andre sorter kjøtt eller rester.)
 • 140 gr bacon.
  ( kan sløyfes )
 • 200 gr brokollibuketter.
  (blomkålbuketter, grønnsaksblandinger, asparges, artisjokk.)
 • 1 boks Hermetisk Mandarin (eller Ananas )
 • 1 pk Krem ost. mandarin/ananas.
  (eller varier med andre krem oster )
 • 1 beger Creme Fraiche ( 3 dl ) ( eller rømme)
 • ½ ts rosepepper nykvernet.
 • ½ ts sort pepper nykvernet.
 • 1 ts salt bare om du ikke bruker bacon.

Dette passer til UltraPlus 2 eller 3 liter.
På bildene har jeg doblet dette og da passer det i UltraPlus lasagnefat.

Om du ønsker å bruke bacon i denne retten, er det greit å starte med å steke den sprø.
Hvis der er bacon i skiver som brukes så, klipp den i ca 1,5 centimeter.

Ta de fra hverandre og stek i mikroovnen i en UltraPlus eller i en MicroPlus kanne i ca 7 – 9 minutter til de er helt sprø.

Imens kutter du kjøttet i terninger og legger det først i formen. Så tar jeg brokolli, ( jeg har brukt frossen som har fått ligge i varmt vann) og deler bukettene i to halvparter. Og legger dem oppå kjøttet.
Så strør jeg mandarin båtene over. ( de er avrent, Ikke kast laken.) Da kan du strø bacon over. Kvern rosepeppet og sort pepper og dryss det over.

Ta frem Quick Chef 3 og sett i kniven, ta en slikkepott og legg krem osten oppi, pluss Creme fraiche. Blandes godt. Tilsett nå kraften fra de hermetiske mandarinene og bland godt. Hell nå denne blandingen over alt du allerede har fylt i formen.

Stekes på rist, nede i ovnen, på 200 grader i 25 – 35 minutter med lokket på. Om du velger dobbel porsjon, stekes den i ca 45 minutter.

Som skrevet ovenfor kan denne retten varieres, kylling kan byttes ut med kalkun, skinke, rester av okse stek, og kjøtt kan byttes til fisk. Og som vegetarisk variant byttes kjøtt med kokte belgfrukter eller soyakjøtt. Grønnsakene kan også endres etter ønske, om du vil bruke helt rå, bør de kokes litt.

Server denne retten med kokte poteter, ris, pasta eller brød.

Våre UltraPlus former har lokk, så om du vil lage dette i god tid før du får gjester, er det lett å oppbevare i samme form. Steke i samme form. Og de er flotte å servere i samme form.

Så sett i gang, prøv noe nytt, og bli overasket over hvor smakfullt resultat du får.
Lykke til, bon apetitt.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Kommentarer

2 kommentarer til “Kylling i flott følge”
 1. Bente sier:

  Hei jeg brukte bilde og oppskriften din på bloggen min. Håper det går bra. Linket til siden jeg fant det på. Det så utrolig godt ut jeg skal lage det ikveld. Gleder meg. Takk for inspirasjon til en deilig matrett. Håper det er iorden at jeg lånte den. Ellers kan jeg slette det.

Diskuter eller gi din mening