Norsk forum for Tupperware Velkommen til din Tupperware ressursside - Alt du trenger til kjøkken, husholdning og hele familien.

Ravioli mestereren Tupperware


Tupperware lanserer stadig nye hjelpemidler til hjemmet vårt. I katalogen finner du mye som frister og mye som man kanskje ikke sånn middelbart ser nytten av uten å ha erfaring fra før. Et eksempel på dette er Tupperware Ravioli Maker som ikke gjør så stort nummer av seg, men som likevel gjør underverker.

Bake-to-Basics Ravioli Maker finnes på side 21 i magasinet og har fått nr 0574.

Et annet produkt som er veldig smart å benytte sammen med Ravioli Maker er Tupperware CoolSmart på 3 liter som du finner på side 37 i magasinet høst / vinter 2010. Som du vil se på filmen under så utfyller disse to produktene utfyller hverandre som hånd i hanske.

Jeg anbefaler å starte med ferdig pasta og butterdeig som du finner I assortert butikker. Du kan også få kjøpt ferdig filodeig og tertedeig. Det er selvfølgelig både morsommere og billigere å lage sin egen deig så under finner du en oppskrift på det også.

Det er ikke vanskelig å lage pastadeig selv, det gir en god følelse og er gøy sammen med barna.

Tips når du lager pasta selv

  • La alle ingrediensene være rom tempererte.
  • Egg i alle oppskrifter er som en regel mellomstore.
  • Elt eller kna deigen godt for at gluteninnholdet i melet skal binde deigen sammen. Deigen blir da fast men smidig.
  • Fukt kan ødelegge prosessen så unngå å lage pasta i regnvær.
  • Tilsett små mengder mel – litt etter litt – hvis deigen er for løs.
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Dette er grunndeigen som de bruker på filmen over.

Vi har brukt følgende på oppskriften som gir 3 X 12 raviolier.

  • Ravioli grunndeig.
  • Bake-to-Basics Ravioli Maker.
  • Tupperware CoolSmart på 3 liter. (valgfritt)
  • 300 g hvetemel.
  • 5 ts salt.
  • 3 egg.
  • 25 ml olivenolje.

Bland så melet, salt, egg og olje blandes til en deig i en bakebolle på ca. 3,5 l. Husk at deigen ikke må bli for klissete og tilsett eventuelt litt mer mel om du må. Bruk samme fremgangsmåte som for pasta og butterdeig.

Ravioli laget av denne deigen skal kokes i salt vann i 5 minutter og det er viktig å snu dem underveis. Ta dem opp med en hullskje og la dem renne av seg i en sil eller et dørslag. Som et alternativ så kan du faktisk også tilsette 50 g frisk spinat i deigen. Spinaten renses og dampes rask i Tupperware MikroGourmet for deretter å hakkes i Herb Chopperen.

Grunndeigen passer til 6 personer som forrett eller til 4 personer som hovedrett.

Pastadeig og butterdeig:

  1. Strø litt mel på deigunderlaget slik at deigen ikke klistrer seg fast.
  2. Kjevle deigen tynt ut på deigunderlaget med en kjevle som er fylt med kalt vann.
  3. Legg Raviolimaker oppå deigen for å måle at det de nok til 2 plater.
  4. Skjær deigen med deigskjæreren som hører med til pizzahjulet.
  5. Strø mel på Ravioli Maker og plasser en plate deig oppå.
  6. Bruk nå silikon bakepensel til å pensle vann på hele deigen.
  7. Slik at den kan klistre seg sammen med den neste platen som skal legges over og dermed lukke ravioliene.
  8. Legg nå litt fyll i hver hull med ravioliskjeen.
  9. Legg så den andre platen med deig oppå og rull forsiktig over med kjevlen slik at deigen formes, kuttes og lukkes.
  10. Nå kan de tømmes eller forsiktig dyttes rett oppi CoolSmart 3 liter.

Filodeig:

  1. Anbefales å kjøpe ferdig.
  2. Ta filodeigen ut av pakken og bruk 4 tynne ark.
    – De arkene du ikke bruker med det samme legges i en tett beholder for at de ikke skal tørke.
  3. Plasser et ark oppå Ravioli Maker og pensle hele arket med silikon bakepensel med en blanding av.
    – 30g smeltet smør.
    – 30ml vann
  4. – Legg på ett ark til og pensle dette også.
  5. Legg så inn ønsket fyll i hullene med ravioliskjeen.
  6. Så gjentar du prosessen med hvert av de 2 siste arkene som legges over.
  7. La smøret trekke inn i alle lagene i ca 30 sek og rull så over med kjevlen over Ravioli maker slik at deigen formes.

Disse kan stekes i stekeovn, og blir nydelige appetittvekkere.

Fyll med urter:

  • 250 g ricotta
  • 2 ss revet parmesan, + ekstra høvlet eller revet til pynt.
    – disse kan rives i bordkvern eller Multikvern.
    – Høvling kan gjøres på Bake-to-Basics Rivjern
  • 2 ts hakket frisk gressløk
  • 1ss hakket frisk bladpersille
  • 2 ts hakket frisk basilikum
  • 1 ts hakket frisk mynte

Dette fyllet blandes og brukes som fyll i ravioliene.

Under finner du ingredienser til en god oppskrift som inneholder kjøtt.

  • 200 gr karbonadedeig.
  • 2,5 dl ricotta ost
  • ½ dl parmesanost (nyrevet)
  • ½ dl finhakket fersk basilikum
  • 1 stor eggeplomme
  • 2 hvitløksfedd finhakket
  • 1 ss god olivenolje til steking
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Stek kjøttdeigen og hvitløken i oljen. Dersom det er for mye veske kan du sile dette før du blander sammen resten av ingrediensene. Du skulle nå være klar til å fylle ravioliene og koke dem som beskrevet over.

Lykke til og bon appétit.

Ønsker du mer informasjon om Bake-to-Basics Ravioli Maker eller andre produkter, bli satt i kontakt med en konsulent for kjøp eller rett og slett være vertinne for en demonstrasjon ta kontakt her.

Gå ikke glipp av en eneste nyhet om Tupperware

                Skriv inn din epost-adresse i feltet her,
                så sender vi deg nyhetsvarsel...

Diskuter eller gi din mening